> Model Test-02: 46th BCS Preliminary Practice Question

Model Test-02: 46th BCS Preliminary Practice Question

46th BCS Model Test -02

46th BCS preliminary Question (demo) are given below. Similar with 46th BCS examination. You would practice and take proper preparation your exam 

46th BCS Preliminary Practice Question:

 1. Fill in the blank with  the correct quantifier: I still have --- money
    a) a few        b) many        c) quite a few        d) a little                                                                  Ans:D

2. Which one of the following word is in singular form? 
    a) agenda        b) oases        c) redius        d) formulae                                                                    Ans:C

3.  The play 'The Spanish Tragedy' is written by-
    a) Thomas kyd
    b) Shakespeare
    c) Christopher Marlowe
    d) Ben Jonson                                                                                                                                 Ans: A

4. 'Strike while the iron is hot'- is an example of -
    a) Noun clause
    b) Adjective clause
    c) Adverbial clause
    d) Subordinate clause                                                                                                                     Ans: C

5.  Who is a Victorian poet?
    a) Alexander Pope
    b) Robert Browning
    c) Mathew Arnold
    d) Alfred Tennyson                                                                                                                        Ans: A

6. Fraility the name is women. Here 'Fraility' is;
    a) A noun        b) Averb       c) An adverb        d) An adjective

7. The phrase 'Achilles heel' means;
    a) A strong point
    b) A permanent solution
    c) A serious idea
    d) A weak point                                                                                                                              Ans: A

8. This is the book I lost. Here 'I lost' is-
    a) A noun clause                       b) An adjective clause        
    c) An  adverbial clause            d) none of  them                                                                           Ans: B

9. He stopped his car --- when the light turned red.
    a) ambiguously        b) incisively        c) abruptly        d) equitable                                              Ans: C

10. Anger, even when it is --- he one virtue, it overcomes --- 
    a) sinful-- sloth                        b) inevitable - desire    
    c) unnecessary-- malic            d) intense -- hate                                                                            Ans: B

11. The word  'Dilly Dally' means--
    a) to diluten        b) wait impatiently    
    c) waste time        d) repeat                                                                                                            Ans: C

12. The author suggests that rumors usually--
    a) alarm their hearers        b) are disheartening
    c)  can be suppressed by censorship
    d) are hardly in their growth                                                                                                          Ans: D

13. Select the pair that best expresses a relationship similar to that expressed in the original pair. VACCINE: PREVENT
    a) diagnosis : cure        b) wound : heal
    c) victim : attend            d) antidote : counteract                                                                           Ans: D

14. ----- glass is, for all practical purposes, a solid, its molecular structure is that of a liquid.
    a) although        b) if        c) because        d) since                                                                        Ans: A

15. An intensive search was conducted by the detective to locate house criminals who-- 
    a) have had escaped        b) are escaping
    c) had escaped                d) have been escaping                                                                             Ans: C


16. The intellectual can no longer be said to live --- the margins of society.
    a) against        b) inside        c) beyond        d) before                                                                    Ans: C

17. According to the conditions of my scholarship, after finishing my degree,----
    a) the university will employ me.
    b) my education will be employed by the university.
    c) employment will be given to me by the university.
    d) I will be employed of the university.                                                                                         Ans: A

18. The word 'Euphemism' means-
    a) description of a disagreeable thing by an agreeable name.
    b) stating one thing like another.
    c) contrast of words in made in the same sentence.
    d) a statement is made emphatic by overstatement.                                                                     Ans: A

19. In the following three questions, Select the pair that best expresses a relationship similar to the expressed in the original pair:  CARPENTER:SAW
    a) Seamstress : scissors               b) Lawyer : brief       
    c) Painter : brush                        d) Accident : delay                                                                      Ans: A

20. STARE : GLANCE 
    a) confide : tell                b) scorn : admire        
    c)  gulp : sip                   d) water : waves                                                                                      Ans: C

21.  FIRE : ASHES
    a) Event : Memories            b) scorn : admire        
    c) participate : observe        d) wood : splinters                                                                            Ans: A

22. Because she had a reputation for ----- we were surprised and pleased when she greeted us so----
    a) insolence, irately            b) querulousness, affably
    c) insouciance, cordially     d) arrogance, disdainfully                                                                  Ans: B

23The paratheon is said --- erected in the Age of Pericles.
    a) to have been        b) to have begun        c) to have become        d) to have had begun              Ans: A

24. He divided the money --  the two children.
    a) in between        b) among        c) over        d) between                                                             Ans: D

25. if we want concrete proof, we are looking for--
    a) building material        b) clear evidence        
    c) a cement mixer        d) something to cover a path                                                                     Ans: B


Download Model test-02 Question 46th BCS Preli Question and solution

Practice and Download 21th to 30th BCS Question and Solution

Practice and Download 31th to 40th BCS Question and Solution


To Know update information Follow TOHIDUR RAHMAN HASAN Google News, Twitter , Facebook, Telegram and Subscribe YouTube Channel

একটি মন্তব্য পোস্ট করুন

0 মন্তব্যসমূহ
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.